Situácia na cestách v Prešovskom kraji je už stabilizovaná

02.12.2010 Prešov

Prešov 2. decembra (TASR) – Sneženie v Prešovskom kraji ustálo v stredu (1.12. ) okolo deviatej hodiny večer, momentálne sú všetky cesty zjazdné.
Dispečer Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Tomáš Lažo informoval, že v teréne bolo v noci nadnes všetkých 97 sypačov.
Pluhovanie vykonali v dĺžke 12.850 kilometrov, inertným materiálom posypali okolo 2640 kilometrov ciest a chemickým materiálom 3690 kilometrov, priblížil Lažo. Cesty prvej triedy sú zjazdné, na väčšine z nich sa nachádza kašovitá vrstva snehu do dvoch centimetrov. Mokré cesty sú v Humennom a utlačená vrstva snehu do štyroch centimetrov je na horských priechodoch Vernár a Podspády.
Cesty druhej triedy sú všetky zjazdné, na väčšine je utlačená vrstva snehu do troch centimetrov a takáto situácie je aj vo Vysokých Tatruch a okrese Stará Ľubovňa, pokračoval. V nižšie položených oblastiach je na vozovke kašovitá vrstva snehu.
Na cestách tretej triedy sa nachádza vrstva utlačeného snehu od štyroch do piatich centimetrov. „Cesty boli ošetrené inertným posypom, “ dodal Lažo. Momentálne prší v Stakčíne a sneží vo Vranove nad Topľou, teploty sa pohybujú od -11 stupňov do 3 stupňov nad nulou. Problémy nie sú hlásené nikde, na väčšine územia je slabý vietor a zamračená obloha.
 

Vyberte región